Kompava Joint Bar - Czekolada-banan, 40g

Kompava Joint Bar - Czekolada-banan, 40g
chevron_left
chevron_right

Kompava Joint Bar - Czekolada-banan, 40g

Jedyny baton wzmacniający stawy na Słowacji i w UE, który oprócz świetnego smaku posiada również unikalny skład. Zawiera peptydy kolagenowe, które zapewniają elastyczność i wytrzymałość stawów. Dostępny w 3 doskonałych smakach, sprawdzi się jako mała przekąska do szkoły, pracy czy na wycieczkę.

Szczegółowy opis
check_circle W magazynie

Rabat ilościowy

check
Jeśli kupisz 1 lub więcej szt.
6,35 zł /szt.
check
Jeśli kupisz 2 lub więcej szt.
5,71 zł/szt.
check
Jeśli kupisz 4 lub więcej szt.
5,39 zł/szt.
6,35 zł
thumb_up

158,63 zł/kg

- +
Kupując ten produkt możesz zyskać aż 1 punktów lojalnościowych w postaci kuponu o wartości 0,09 zł. Program lojalnościowy Twoje punkty lojalnościowe
Inne informacje

Kompava Joint Bar czekolada-banan, 40g


Opis produktu

Baton kolagenowy Joint Bar zawiera specjalną mieszankę peptydów kolagenowych, witamin i minerałów, które wzmacniają i regenerują stawy. Peptydy kolagenowe stanowią sygnał dla organizmu do wytworzenia własnego kolagenu. Kolagen jest podstawowym budulcem chrząstki stawowej, więzadeł oraz ich elastyczności i siły. Skład wzbogacony jest również o wapń i magnez, które są niezbędne do utrzymania dobrej kondycji kości oraz wspierają prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Batony Joint Bars zawierają również witaminy z grupy B, które przyczyniają się do łagodzenia  przemęczenia oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Oprócz wspomagania zdrowia stawów kolagen zawarty w Joint Bar wpływa również pozytywnie na wygląd skóry. Już po 25 roku życia zmniejsza się produkcja własnego kolagenu w organizmie. Regularne stosowanie produktów zawierających peptydy kolagenowe ma pozytywny wpływ na skórę – zwiększa elastyczność skóry, zmniejsza powstawanie i widoczność zmarszczek, rewitalizuje i odmładza skórę. Jeden baton zawiera aż 6 gramów peptydów kolagenowych.

Możesz cieszyć się Joint Bar w 3 smakach: pysznym kokosowym, tradycyjnym czekoladowo-bananowym oraz tropikalnym mango.

JOINT BAR zawiera:
  • Peptydy kolagenowe (hydrolizowany kolagen) - zapewniają elastyczność i wytrzymałość stawów i ścięgien
  • Witamina C – wspomaga produkcję kolagenu w organizmie, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstek i skóry
  • Joint Matrix - specjalna mieszanka witamin i minerałów, w szczególności zawierająca wapń,  magnez i witaminy z grupy B. Wapń i magnez są ważne dla utrzymania dobrej kondycji kości oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Witaminy z grupy B pomagają łagodzić uczucie zmęczenia i znużenia oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Produkt jest wskazany

  • dla wszystkich aktywnych sportowców w każdym wieku
  • jako profilaktyka chroniąca stawy, ścięgna i więzadła
  • dla uzupełnienia białka
  • przy wzmożonej aktywności fizycznej
  • dla osób starszych i z nadwagą
Złożenie

Polewa czekoladowa (cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu, emulgatory:  lecytyna sojowa, oleinian poliglicerolu polirycyny, ekstrakt waniliowy Bourbon Madagaskar), peptydy kolagenowe, glicerol,  koncentrat białka serwatkowego, syrop glukozowo-fruktozowy, kokos, tłuszcz kokosowy, mąka ryżowa, pełne mleko w proszku, pasta waniliowa (cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny: palmowy, shea, suszona  serwatkamleko odtłuszczone, emulgator: sojowy lecytyna, aromat waniliowy, naturalny barwnik: ekstrakt z papryki), masło kakaowe, ekstrudat ryżowy, proszek kakaowy (22%), tłuszcz kokosowy, Joint matrix (mleczan magnezu, biologiczna forma wapnia, witaminy C, B3, E, B5, B6, B2, B1, B9, B12, B7), aromat bananowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, stabilizator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja konserwująca: kwas sorbinowy.

Informacje o wartości odżywczej

100 g 1 baton (40 g) *RWS%
Wartość energetyczna 1945 kJ/464 kcal 778 kJ/185,6 kcal 9,26 %
Tłuszcze 22,1 g 8,8 g 12,57 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13,2 g 5,28 g 26,4 %
Węglowodany 40,5 g 16,2 g 6,23 %
  w tym cukry 20,55 g 8,22 g 9,13 %
Białka 30,19 g 10,4 g 20,8 %
Sól 0,195 g 78 mg 1,3 %
Peptydy kolagenowe 15 g 6 g -
Joint matrix 1500 mg 600 mg -

*RWS%– referencyjna wartość spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). -nie określono RWS

Zalecana dawka

  • dzieci od 7 do 10 lat: 1 do 2 batonów dziennie
  • dzieci od 11 do 14 lat: od 2 do 3 batonów dziennie
  • dzieci od 15 lat i starsze: dorośli: 3 do 4 batonów dziennie

Sposób użycia

Baton zaleca się spożywać w czasie głodu lub 3-4 godziny przed treningiem. Nie nadaje się do spożycia wcześniej niż 2 godziny po treningu. 2-3 godziny po spożyciu batona nie zaleca się spożywania innych pokarmów. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Pokaż więcej expand_more

Kompava Joint Bar czekolada-banan, 40g


Opis produktu

Baton kolagenowy Joint Bar zawiera specjalną mieszankę peptydów kolagenowych, witamin i minerałów, które wzmacniają i regenerują stawy. Peptydy kolagenowe stanowią sygnał dla organizmu do wytworzenia własnego kolagenu. Kolagen jest podstawowym budulcem chrząstki stawowej, więzadeł oraz ich elastyczności i siły. Skład wzbogacony jest również o wapń i magnez, które są niezbędne do utrzymania dobrej kondycji kości oraz wspierają prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Batony Joint Bars zawierają również witaminy z grupy B, które przyczyniają się do łagodzenia  przemęczenia oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Oprócz wspomagania zdrowia stawów kolagen zawarty w Joint Bar wpływa również pozytywnie na wygląd skóry. Już po 25 roku życia zmniejsza się produkcja własnego kolagenu w organizmie. Regularne stosowanie produktów zawierających peptydy kolagenowe ma pozytywny wpływ na skórę – zwiększa elastyczność skóry, zmniejsza powstawanie i widoczność zmarszczek, rewitalizuje i odmładza skórę. Jeden baton zawiera aż 6 gramów peptydów kolagenowych.

Możesz cieszyć się Joint Bar w 3 smakach: pysznym kokosowym, tradycyjnym czekoladowo-bananowym oraz tropikalnym mango.

JOINT BAR zawiera:
  • Peptydy kolagenowe (hydrolizowany kolagen) - zapewniają elastyczność i wytrzymałość stawów i ścięgien
  • Witamina C – wspomaga produkcję kolagenu w organizmie, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstek i skóry
  • Joint Matrix - specjalna mieszanka witamin i minerałów, w szczególności zawierająca wapń,  magnez i witaminy z grupy B. Wapń i magnez są ważne dla utrzymania dobrej kondycji kości oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Witaminy z grupy B pomagają łagodzić uczucie zmęczenia i znużenia oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Produkt jest wskazany

  • dla wszystkich aktywnych sportowców w każdym wieku
  • jako profilaktyka chroniąca stawy, ścięgna i więzadła
  • dla uzupełnienia białka
  • przy wzmożonej aktywności fizycznej
  • dla osób starszych i z nadwagą
Złożenie

Polewa czekoladowa (cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu, emulgatory:  lecytyna sojowa, oleinian poliglicerolu polirycyny, ekstrakt waniliowy Bourbon Madagaskar), peptydy kolagenowe, glicerol,  koncentrat białka serwatkowego, syrop glukozowo-fruktozowy, kokos, tłuszcz kokosowy, mąka ryżowa, pełne mleko w proszku, pasta waniliowa (cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny: palmowy, shea, suszona  serwatkamleko odtłuszczone, emulgator: sojowy lecytyna, aromat waniliowy, naturalny barwnik: ekstrakt z papryki), masło kakaowe, ekstrudat ryżowy, proszek kakaowy (22%), tłuszcz kokosowy, Joint matrix (mleczan magnezu, biologiczna forma wapnia, witaminy C, B3, E, B5, B6, B2, B1, B9, B12, B7), aromat bananowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, stabilizator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja konserwująca: kwas sorbinowy.

Informacje o wartości odżywczej

100 g 1 baton (40 g) *RWS%
Wartość energetyczna 1945 kJ/464 kcal 778 kJ/185,6 kcal 9,26 %
Tłuszcze 22,1 g 8,8 g 12,57 %
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13,2 g 5,28 g 26,4 %
Węglowodany 40,5 g 16,2 g 6,23 %
  w tym cukry 20,55 g 8,22 g 9,13 %
Białka 30,19 g 10,4 g 20,8 %
Sól 0,195 g 78 mg 1,3 %
Peptydy kolagenowe 15 g 6 g -
Joint matrix 1500 mg 600 mg -

*RWS%– referencyjna wartość spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). -nie określono RWS

Zalecana dawka

  • dzieci od 7 do 10 lat: 1 do 2 batonów dziennie
  • dzieci od 11 do 14 lat: od 2 do 3 batonów dziennie
  • dzieci od 15 lat i starsze: dorośli: 3 do 4 batonów dziennie

Sposób użycia

Baton zaleca się spożywać w czasie głodu lub 3-4 godziny przed treningiem. Nie nadaje się do spożycia wcześniej niż 2 godziny po treningu. 2-3 godziny po spożyciu batona nie zaleca się spożywania innych pokarmów. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.