Nr artykułu FOCH-75796
Jedyny baton wzmacniający stawy na Słowacji i w UE, który oprócz świetnego smaku posiada również unikalny skład. Zawiera peptydy kolagenowe, które zapewniają elastyczność i wytrzymałość stawów. Dostępny w 3 doskonałych smakach, sprawdzi się jako mała przekąska do szkoły, pracy czy na wycieczkę.
Warianty
Chocolate-banana 40g
od 5,39 zł
Coconut 40g
Mango 40g
Rabat ilościowy
158,63 zł/kg
Dostępny:
0 towar w magazynie towar w magazynie
Opis produktu
Baton kolagenowy Joint Bar zawiera specjalną mieszankę peptydów kolagenowych, witamin i minerałów, które wzmacniają i regenerują stawy. Peptydy kolagenowe stanowią sygnał dla organizmu do wytworzenia własnego kolagenu. Kolagen jest podstawowym budulcem chrząstki stawowej, więzadeł oraz ich elastyczności i siły. Skład wzbogacony jest również o wapń i magnez, które są niezbędne do utrzymania dobrej kondycji kości oraz wspierają prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Batony Joint Bars zawierają również witaminy z grupy B, które przyczyniają się do łagodzenia przemęczenia oraz wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Oprócz wspomagania zdrowia stawów kolagen zawarty w Joint Bar wpływa również pozytywnie na wygląd skóry. Już po 25 roku życia zmniejsza się produkcja własnego kolagenu w organizmie. Regularne stosowanie produktów zawierających peptydy kolagenowe ma pozytywny wpływ na skórę – zwiększa elastyczność skóry, zmniejsza powstawanie i widoczność zmarszczek, rewitalizuje i odmładza skórę. Jeden baton zawiera aż 6 gramów peptydów kolagenowych.
Możesz cieszyć się Joint Bar w 3 smakach: pysznym kokosowym, tradycyjnym czekoladowo-bananowym oraz tropikalnym mango.
Produkt jest wskazany
Polewa czekoladowa (cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyna sojowa, oleinian poliglicerolu polirycyny, ekstrakt waniliowy Bourbon Madagaskar), peptydy kolagenowe, glicerol, koncentrat białka serwatkowego, syrop glukozowo-fruktozowy, kokos, tłuszcz kokosowy, mąka ryżowa, pełne mleko w proszku, pasta waniliowa (cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny: palmowy, shea, suszona serwatka, mleko odtłuszczone, emulgator: sojowy lecytyna, aromat waniliowy, naturalny barwnik: ekstrakt z papryki), masło kakaowe, ekstrudat ryżowy, proszek kakaowy (22%), tłuszcz kokosowy, Joint matrix (mleczan magnezu, biologiczna forma wapnia, witaminy C, B3, E, B5, B6, B2, B1, B9, B12, B7), aromat bananowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, stabilizator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja konserwująca: kwas sorbinowy.
Informacje o wartości odżywczej
*RWS%– referencyjna wartość spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). -nie określono RWS
Zalecana dawka
Sposób użycia
Baton zaleca się spożywać w czasie głodu lub 3-4 godziny przed treningiem. Nie nadaje się do spożycia wcześniej niż 2 godziny po treningu. 2-3 godziny po spożyciu batona nie zaleca się spożywania innych pokarmów. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.